mesajul

duminică, 25 februarie 2018

„Papa” Francisc este un „agent al divizării”

Învățătura doctrinară și morală a Bisericii, nu mai este învățată, "în multe aspecte semnificative", sub papa Francisc, afirmă părintele Thomas Weinandy pe blogul lui Sandro Magister (22 februarie).

Weinandy scrie că Francis acționează "ca agent al divizării", acuzându-l de re-formularea credinței apostolice clare, într-o manieră ambiguă, "pentru a răspândi confuzie și nedumerire în comunitatea bisericească".

Aceasta duce la o "dezintegrare a catolicității Bisericii", deoarece episcopii interpretează normele doctrinare și preceptele morale în diferite moduri conflictuale și contradictorii.
De aceea, reperele apostolicității și catolicismului Bisericii "au deraiat în confuzii doctrinare și morale". Weinandy numește aceasta ca fiind o anarhie teologică pe care Francisc însuși a inițiat-o.

Sursa: https://gloria.tv/article/4BEH1xbfjESz2uPXPVRd7wA96


Două femei, pastori protestanți, au concelebrat împreună cu șase episcopi în Brazilia


Pe 13 februarie, la cel de-al 41-lea așa-numit "Pelerinaj pe Pământ" din Mampituba, Brazilia, șase episcopi au concelebrat Sfânta Liturghie, permițând celor două femei, pastori protestanți, să li se alăture.

FratresInUnum.com (21 februarie) subliniază că filmarea Liturghiei arată cum în timpul consacrării cele două femei care stau la masa altarului purtând robe și stole, își întind și ele mâinile ca și cum ar concelebra.


Liturghia a fost prezidată de episcopul Osori Jaime Kohl.
Următorii prelați au concelebrat:
Arhiepiscopul Jacinto Bergmann de Pelotas
Episcopul Carlos Romulo din Monte Negro
Episcopul Alessandro Ruffinoni din Caxias do Sul
Episcopul auxiliar Adilson Busin din Porto Alegre
Episcopul auxiliar Aparecid Donizeti de la Souza Porto Alegre
Episcopul reverend José Mario Stroeher de la Rio Grande.


(vezi și filmarea din articol)