mesajul

marți, 20 iunie 2017

Modificarea (falsificarea) Sfintei Liturghii Romano-Catolice

Mesajul Domnului Isus din 5 aprilie 2017 prin Maria Julianna

5 aprilie 2017. Acasă, în ora îndurării, Domnul Isus spune...
“Dragii Mei copii! Să nu vă preocupe cele trecătoare, concepte, învăţături, culturi, lucruri materiale. Toate acestea trec, se suprimă, dispar fără urmă. Voi doar să năzuiţi la Inima Mea Preasfântă, ca îndrăgostitul de mireasa sa, fiindcă Eu sunt Mirele voastru Dumnezeiesc, Cel care rămân cu voi pentru vecie. Cu Mine să vă umpleţi, cu Mine să vă uniţi în Sfânta Împărtăşanie, în rugăciune şi în fiecare manifestare de iubire. Eu voi rămâne pe veci una cu voi, vom fi de nedespărţiţi. Fiţi loiali până la moarte şi iubiţi-Mă cu ardoare şi astfel arătaţi pildă semenilor voştri, fiindcă cea mai credibilă învăţătură este însăşi pilda.
Dragii Mei copii! Pe cer se strâng deja norii de furtună. În curând veţi fi martori ai unor evenimente care nu au mai avut loc în istoria Bsericii. Dar să nu vă smintiţi, pentru că ceea ce stă scris în Sfânta Scriptură trebuie să se împlinească. Voi doar să rezistaţi până la capăt. Să nu vă preocupe învăţăturile eretice! Nu le daţi atenţie ca şi cum nu ar exista! Voi să fiţi cufundaţi în Mine, să Mă adoraţi pe Mine, să Mă iubiţi, să Mă slujiţi şi să năzuiţi la vederea Sfintei Mele Feţe. Iar pentru suflete, rugaţi-vă ca să primească harul vederii clare pentru a se aşeza de partea cea bună atunci când îi voi judeca şi să-i pot aşeza printre cei binecuvântaţi.
Fiţi catolici credincioşi până la sfârşitul vieţii! Protestanţii umblă pe un tărâm nesigur. Lipsesc la ei sacramentele, de aceea satana îi poate ataca mai vârtos. Preoţii Mei sfinţiţi Pongracz Ştefan, Grodecz Melchior şi Kőrösi Marc, au fost ucişi pentru credinţa lor. Ei sunt martirii din Kosice.
Nu există predestinare din start, fiindcă atunci când Dumnezeu l-a creeat pe om, l-a înzestrat cu liber arbitru şi raţiune. Aceasta este o asemenea demnitate pe care nici satana nu o poate lua. E adevărat că încearcă, dar Eu întotdeauna voi da calea de scăpare din ispită. Dacă nu ar fi aşa atunci nu ar exista iadul şi Purgatoriul ci doar Raiul, deoarece Eu vreau să mântuiesc pe fiecare om. Am venit ca să dau viaţă şi încă una îmbelşugată. Din nefericire, prin voinţa proprie, oamenii zădărnicesc sfântul plan a lui Dumnezeu ce le este destinat dintru veşnicie. De aceea zădărnicesc în ei harul, de aceea se cufundă în iad sau, în cazul mai fericit, în fundul Purgatorului. Schisma din Biserică a fost opera satanei, pentru a-i slăbi pe oameni, lipsidu-i de Mine, scutul lor de apărare, Cel care sunt prezent în mod real în Preasfântul Sacrament al Altarului. După ce M-a răpit, îi poate uşor mătura şi-i impinge la osândă.
Micuţii Mei copii! Deziceţi-vă de orice membru rupt! Rămâneţi în Biserica fondată de mine, cea catolică = universală, pe care am pecetluit-o cu Sfântul Meu Sânge vărsat pentru voi prin moarte Mea pe cruce. Pentru asta vă binecuvântez cu iubirea nemărginită ce se revarsă din Inima Mea în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh.”
Întăriri din Sfânta Scriptură: Col 4,2.5.6: Stăruiţi în rugăciune, vegheaţi în ea cu mulţumiri. Purtaţi-vă cu înţelepciune faţă de cei de afară. Vorbirea voastră să fie întotdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia. 12. ..pentru ca desăvârşiţi şi deplin încredinţaţi să stăruiţi în voia lui Dumnezeu.   Mc 12, 29 : “ Isus a răspuns” Tit 3, 10: Evită-l pe omul eretic”.


Vaticanul lucrează la documentul „Ritualul Ecumenic al Liturghiei“ destinat închinării comune cu protestanții

Papa Francis s-a întâlnit cu Rev. Jens-Martin Kruse, la Biserica Evanghelică Luterană din Roma la 15 noiembrie 2016.

Jurnalistul italian Marco Tosatti, expert în problemele Vaticanului, a informat că Papa Francis a format un comitet top-secret, însărcinat cu implementarea unui nou tip de „liturghie“, care să fie acceptabilă pentru catolici, luterani și anglicani.

Comitetul este format din reprezentanți din toate cele trei culte, toți obligați să păstreze secretul.

Jurnalistul, care este bine cunoscut în Italia pentru exactitatea cu care relatează despre ceea ce se petrece în Vatican, a spus că, deși această știre este în momentul de față doar un „zvon“, ”sursele sale sunt de obicei de încredere“.

Conform surselor sale, Comisia nu a întâmpinat multe dificultăți în găsirea unui numitor comun în „liturgia cuvântului“. Tosatti afirmă că: ”După mărturisirea păcatelor, cererea iertării și recitarea ”Gloria”, vor urma lecturile și Evanghelia.“

El a spus de asemenea că se pare că acum Comisia analizează problema Crezului. Bisericile protestante preferă să se roage Crezul Apostolic, chiar dacă recunosc și Crezul de la Niceea. Biserica Catolică alternează între cele doua forme. Deci, nici în această chestiune nu pare să fie o problemă majoră.

Prezentarea darurilor nu prezintă nici ea un obstacol major în calea proiectului.

După Tosatti, problema centrală este cu Euharistia, deoarece înțelegerea din perspectiva catolică a Euharistiei este profund diferită de cea a luteranilor sau a altor culte protestante. Catolicii cred în Transsubstanțiere și în Prezența Reală a lui Isus în Euharistie, în timp ce Protestanții cred că este doar o comemorare.

Tosatti afirmă că o „soluție“ propusă este ca cuvintele Consacrării să fie înlocuite cu tăcere.

Însă cum poate fi celebrată o liturghie comună, care diferă în mod evident tocmai în formularea celei mai importante părți a evenimentului?
Una din soluțiile posibile ar fi tăcerea. Asta ar însemna că după Sanctus (Sfânt, Sfânt…), în momentul în care în mod normal, în timpul Liturghiei, preotul ar spune cuvintele: ”Cu adevărat sfânt eşti, Doamne, izvorul a toată sfințenia...“ diferitele persoane care celebrează să păstreze tăcerea și fiecare să repete în minte ”propria“ sa formulă.

Apoi liniștea este întreruptă în adunare prin recitarea rugăciunii ”Tatăl nostru”. Nu este încă clar cum se vor organiza rândurile la Împărtășanie.

În lumina acestui zvon bine întemeiat, ar trebui să luăm notă și de observațiile cardinalului Francesco Coccopalmerio, un colaborator apropiat al Papei Francisc și, în prezent președintele Consiliului Pontifical al Vaticanului pentru Textele Legislative. Cardinalul Vaticanul a sugerat să încetăm să ne mai gândim la Sacramente atât de rigid, să nu le mai vedem strict ca valide sau invalide. De dragul ecumenismului, el crede că ar trebui să începem să acceptăm Sacramente care pot fi „imperfecte“ sau „parțial“ valide. Mai jos sunt cuvintele lui exact așa cum au fost publicate în interviul său exclusiv cu Edward Pentin de la National Catholic Reporter:

”Noi spunem: "totul este valid" sau "nimic nu este valid". Poate ar trebui să reflectăm asupra acestui concept de validitate sau invaliditate. Conciliul Vatican II a spus că există o comuniune adevărată [între catolici și protestanți] chiar dacă nu este încă definitivă sau completă. Vezi, ei au făcut un concept nu atât de decisiv, ori totul ori nimic. Există o părtășie care deja este bună, dar îi lipsesc unele elemente. Însă greșești dacă spui că atunci când din ceva lipsesc unele lucruri atunci nu ai nimic. Sunt piese lipsă, dar există deja o comuniune, chiar dacă nu este o comuniune deplină. Același lucru poate fi spus despre validitatea sau invaliditatea hirotoniei. Am spus, hai să ne gândim la asta. Este o ipoteză. Poate e ceva, sau poate nu e nimic - un studiu, o reflecție.

de John Supplers, Veritas Vincit