mesajul

joi, 9 februarie 2017

Muntele Sfintei Treimi - februarie 2017

2017 - ANUL PREAMÃRIRII – FEBRUARIE

“MĂRIRE ŢIE DOAMNE, RECUNOŞTINŢĂ ŢIE DOAMNE PENTRU TOATE,
CHIAR ŞI PENTRU HARURILE PE CARE NU LE ÎNŢELEGEM!”

A 149-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău pe Muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să citim şi să medităm despre vindecările făcute de Isus.
Mottoul lunii: „Am fost bolnav şi m-aţi vizitat!” (M. 25, 36)
Intenţia comună de rugăciune: rugăciunea, postul şi Sfintele Liturghii să le oferim pentru vindecarea bolnavilor!
Sarcina nostră concretă va fi: să-i vizităm pe bolnavii din jurul nostru şi să le oferim o alinare!

CE NE-A ÎNVĂŢAT PĂRINTELE CSILIK?
De multe ori obişnuim să spunem că cea mai importantă este sănătatea, dar nu ne gândim la sănătatea sufletească, ci la cea trupească. Cu siguranţă este foarte importantă. Omul începe să aprecieze sănătatea în momentul în care se îmbolnăveşte. Însă Dumnezeu ne învaţă că cea mai importantă este sănătatea sufletească. Trebuie să învăţăm că restul sunt doar secundare. Bolnavii obşnuiesc să-i invidieze pe cei sănătoşi, dar invidia este un păcat pe care trebuie să-l spovedim. Domnul ne atenţionează să nu invidiem pe nimeni, pentru că fiecare om a avut, are sau va avea crucea sa. Cei mai mulţi medici nu se preocupă de sufletul bolnavilor, de parcă nu ar exista. Ei caută doar vindecarea trupului. Putem citi multe cărţi despre diferite boli şi modalităţi de vindecare, dar din păcate Dumnezeu lipseşte din toate. În niciuna nu scrie că totul depinde de Dumnezeu. Este important ca omeneşte să facem tot posibilul pentru vindecarea noastră, dar totodată trebuie să ne abandonăm în totalitate lui Dumnezeu, ca să se realizeze cu noi Voinţa Sa.
Atunci când vedem oameni cu un anumit handicap, trebuie să-i dăm recunoştinţă lui Dumnezeu că noi suntem sănătoşi: vedem, auzim, putem umbla, mânca, vorbi! Să ne rugăm pentru cei care îngrijesc asemenea persoane, să se raporteze la ei cu multă răbdare şi multă iubire. Orice ar permite Dumnezeu în viaţa noastră  putem trăi bine sau rău. Indiferent de modul în care o trăim, boala există. Putem să o trăim în răzvrătire întrebându-ne de ce, înjurând sau putem trăi cu sufletul împăcat, acceptând şi oferind boala şi astfel se va întoarce spre binele nostru. Boala ne ajută să ne cunoaştem pe noi înşine. Cu adevărat în boală ne dăm seama cine suntem cu adevărat, dacă avem credinţă şi dacă putem să ne abandonăm lui Dumnezeu. Există boli incurabile prin care Domnul ne atenţionează că viaţa este finită. Viaţa noastră mai devreme sau mai târziu se va termina şi trebuie să ne pregătim cu toţii pentru asta. Pentru vindecare avem nevoie în primul rând să fie în Voia Domnului şi în al doilea rând de credinţa bolnavului. Şi Isus a spus: „Facă-se ţie după credinţa ta!” Noi trebuie să credem în atotputernicia lui Dumnezeu. Dar totodată este importantă mijlocirea vindecătoare. Cu toţii avem acest har. Putem şi chiar trebuie să ne rugăm pentru vindecarea bolnavilor. De cele mai multe ori Dumnezeu vindecă în mod indirect: prin intermediul naturii, prin medicamente, prin medici, prin preoţi, prin sacramente şi sacramentale. Sunt cazuri în care vindecă în mod direct, prin minuni. Am experimentat şi aici pe munte că Dumnezeu există, are putere vindecătoare, are putere eliberatoare şi dacă este Voia Sa ne poate vindeca fără niciun fel de intermediari.
De la cine să nu acceptăm puterea vindecătoare? De la cel Rău şi de la oamenii care-l urmează. Şi cel Rău poate vindeca temporar şi de multe ori oamenii nu se uită de la cine vine ajutorul. Este important doar să se vindece. Cel Rău nu poate opri boala, doar o mută pe un alt organ al nostru sau pe un membru al familiei noastre. Nu merită să cerem ajutorul celui Rău pentru că nu serveşte la binele nostru. Totodată să nu acceptăm vindecarea de la oamenii care nu cred în Dumnezeu! Să ne ferim de persoanele care vindecă prin bioenergie, reiki, yoga şi care nu ne conduc spre Dumnezeu prin convertire şi schimbare.
În Portugalia a apărut Sfânta Fecioară la trei copii. Îngerul păzitor al Portugaliei i-a pregătit pentru întâlnirea cu Sfânta Fecioară şi chiar şi el le-a spus să accepte şi să suporte cu răbdare suferinţele pe care le va trimite Dumnezeu. Copiii i-au promis îngerului că vor accepta toate neplăcerile şi le vor oferi pentru convertirea păcătoşilor. În timpul războiului mondial când în lume era multă suferinţă, le-a apărut Sfânta Fecioară şi i-a întrebat: „Vreţi să vă oferiţi Bunului Dumnezeu? Sunteţi gata să acceptaţi toate suferinţele pentru convertirea păcătoşilor?” Acei copilaşi au răspuns: „Da. Vrem!” Sfânta Fecioară le-a spus: „Într-adevăr veţi suferi mult pentru convertirea păcătoşilor, dar veţi vedea că Dumnezeu vă va întări!” Foarte mulţi au mers la Fatima şi i-au cerut Sfintei Fecioare prin copii să-i vindece. Copiii au transmis cerinţele şi răspunsul Sfintei Fecioare a fost: „Dacă persoana respectivă se converteşte, se schimbă, atunci se va vindeca în acest an!” Deci vindecarea are condiţiile ei. Nu putem să-i cerem lui Dumnezeu să ne vindece, dar între timp să ne lase să ne trăim viaţa fără Dumnezeu. În primul rând noi tebuie să ascultăm de Dumnezeu! Trebuie să facem ordine în viaţa noastră şi apoi putem aştepta ajutorul lui Dumnezeu. Au adus în faţa Sfintei Fecioare un paralitic căruia Sânta Fecioară i-a transmis că nu-l vindecă pentru că asta este Voia lui Dumnezeu şi să creadă că Dumnezeu ştie ce este spre binele lui. Celorlalţi bolnavi le-a transmis că mulţi dintre ei se vor vindeca pe parcursul anului dacă vor spune multe-multe rozarii!  Sfânta Fecioară a vrut să-i pornească pe calea rugăciunii şi ca urmare a acesteia vor primi vindecarea. Sfânta Fecioară i-a atenţionat pe copii: „Întotdeauna în suferinţă să vă rugaţi: Dumnezeul meu, din iubire pentru Tine accept pentru convertirea păcătoşilor!” Când a apărut Sfânta Fecioară pentru a cincea oară, Lucia I-a cerut vindecarea bolnavilor, iar răspunsul Ei a afost: „Unii se vindecă, dar altora le va servi spre mântuire purtarea crucii suferinţei!” Când a apărut în luna august, Sfânta Fecioară le-a spus copiilor: „Sunt mulţumită de voi: cum trăiţi, cum suferiţi, cum vă rugaţi!” La asta ne invită şi pe noi Sfânta Fecioară: să ne străduim şi noi să trăim, să ne rugăm şi să suferim astfel, ca Dumnezeu să poată spune de noi toţi: „Sunt mulţumit de voi!” Ámin!

Temă de casă pentru luna februarie:
“AJUTĂ-MĂ DOAMNE CA SUFERINŢA PE CARE O PERMIŢI ÎN VIAŢA MEASĂ O TRĂIESC CÂT MAI BINE POSIBIL!!!”


RETROSPECTIVA LUNII IANUARIE 2017

MESAJUL SFINTEI FECIOARE A FOST:
„Dragii mei trandafiraşi albi! Şi azi am venit între voi din încredinţarea Sfintei Treimi cu mare bucurie şi cu deplinătatea iubirii. Copiii mei, azi este o sărbătoare unică şi deosebită: aniversarea sfinţirii apei tămăduitoare. Prin această apă sfântă, multe vindecări trupeşti şi sufleteşti au fost, sunt şi vor fi, dacă veţi crede în continuare în acest har. Nu este de-ajuns să beţi din apă. Trebuie să credeţi în puterea sa şi să cereţi în rugăciune vindecarea. Să aveţi întotdeauna în casele voastre apă vindecătoare pentru că vă aşteaptă timpuri grele. Sfinţiţi casele voastre cu această apă şi beţi din ea când simţiţi nevoia, chiar şi în fiecare zi. Sfinţiţi-vă animalele şi daţi-le de băut din apa vindecătoare pentru că astfel şi ele vor fi protejate. Spuneţi în sinea voastră: „Dă Doamne, ca harul să se reverse, iar cel Rău să plece!” Copiii mei, prin voi se va răspândi apa tămăduitoare în întreaga lume şi veţi experimenta că nimic din ce aţi făcut până acum nu a fost degeaba: sacrificiile voastre, şirul novenelor făcute iarna – vara, în frig – în cald; răspândirea mesajelor şi trăirea lor; perseverenţa voastră, faptele bune şi recunoştinţa voastră. Vă rog în continuare micuţii mei să nu obosiţi în munca spirituală, în ispăşire. Anul 2017 să fie pentru voi un nou început în viaţa spirituală şi rămâneţi statornici chiar şi cu preţul vieţii voastre. Să vă rugaţi şi să postiţi ca niciodată până acum. Să începeţi din nou cu curaj marea novenă. Şi eu sunt cu voi în fiecare zi micuţii mei şi împreună ne rugăm pentru pace. Vă adun precum cloşca îşi adună puiuţii, vă ascund sub mantia mea şi vă apăr de cel Rău. Aceasta este calea pe care trebuie să mergeţi până la capăt. Nu vă pierdeţi speranţa. Micuţii mei, gândiţi-vă că atunci când v-aţi născut Dumnezeu v-a pus tuturor o comoară în inimă, unul sau mai mulţi talanţi, pe care trebuie să-i înmulţiţi, nu să-i îngropaţi. Dacă recunoaşteţi ce vă cere Dumnezeu şi de ce v-a creat, atunci nu v-aţi născut degeaba. „Dumnezeu este calea, adevărul şi viaţa!” Dumnezeu să fie întotdeauna pe primul loc în viaţa voastră, învăţaţi să iubiţi şi să ispăşiţi din inimă, să trăiţi în pace şi să faceţi binele unde aveţi posibilitatea. Aşa să încercaţi să înmulţiţi talanţii, pentru ca atunci când îl veţi întâlni pe Dumnezeu să fie mulţumit cu voi. Nu uitaţi că eu mă bucur pentru voi şi vă iubesc. Mulţumesc că aţi răspuns la chemarea Mea. Acum Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu harul înmulţirii talanţilor!!!”

MĂRTURIE
Mă numesc Proina Augustin. Am 58 de ani, sunt de profesie economist şi confesiune greco-catolic. Sunt căsătorit şi am un băiat. Locuiesc în Cluj – Napoca. Am venit în acest loc de pelerinaj în urmă cu 8 ani, determinat de o problemă, pe care o aveam în familia mea, cu gândul că venind în pelerinaj pe Muntele Sfintei Treimi şi rugându-mă lui Dumnezeu problema mea se va rezolva. După primele pelerinaje pe care le-am făcut am realizat că Dumnezeu m-a chemat în acest loc pentru a mă apropia mai mult de El şi pentru a face ispăşire pentru alte suflete. Eu am conştientizat că am această vocaţie de ispăşitor. Ajungând să cunosc Muntele Sfintei Treimi am rămas marcat de faptul că la capela Sfintei Fecioare Maria era aşezată o plăcuţă, pe care era scris, că în acel loc va fi un izvor de apă cu puteri miraculoase. Astfel eu aşteptam cu nerăbdare ca acest izvor să izbucnească. Au trecut câţiva ani până când, la pelerinajul de la începutul lui decembrie din 2011, părintele Janos a anunţat că la 1 ianuarie 2012 va avea loc sfinţirea izvorului şi cu acea ocazie Cerul ne va da un semn, un miracol. În cursul lunii decembrie 2011 eu am visat-o pe Sfânta Fecioară Maria sub forma unei statui, care era ridicată în aer la câţiva metri de sol. În data de 01.01.2012 când am ajuns la Muntele Sfintei Treimi am văzut foişorul care s-a construit şi statuia Sfintei Fecioare Maria, care era amplasată în vârful foişorului şi a fost pentru mine o mare surpriză, deoarece coincidea cu statuia Sfintei Fecioare Maria pe care o văzusem în vis. Dar faptul că izvorul nu a apărut la locul unde era amplasată plăcuţa, pe care stă scris: ‚În acest loc va fi un izvor de apă vindecătoare”, ci era mult mai jos m-a făcut să mă îndoiesc de apariţia acestui izvor. În ziua sfinţirii izvorului am participat la tot programul desfăşurat pe munte. La izvor ne-am rugat şi o decadă de rozar. Eu aveam la mine un rozar alb. În timp ce ne rugam, trei decade din rozarul meu s-au schimbat la culoare din alb în galben. Eu am interpretat că acesta este simbolul Sfintei Treimi. Aceste trei decade au avut culoarea galbenă minute în şir, iar Dumnezeu prin asta m-a atenţionat să nu mai am îndoială, pentru că tot ce se întâmplă este de la El. La sfârşitul rugăciunii cu toţii am văzut soarele dansând în diferite culori. Eu cred că acesta a fost semnul şi miracolul promis de către Cei din Ceruri. Am experimentat şi personal puterile miraculoase ale apei de la acest izvor. Eu sufeream de sinuzită cronică şi aveam dureri de cap insuportabile. Am dus acasă din această apă şi m-am stropit pe cap cu ea. Durerea a dispărut instantaneu. Recomand tuturor fraţilor şi surorilor să folosească această apă cu încredere când sunt bolnavi şi să o dea şi bolnavilor care nu vin aici pe munte. Vă spuneam la începutul mărturiei mele că am venit pe Muntele Sfintei Treimi pentru a mă ruga lui Dumnezeu pentru o problemă pe care o aveam în familia mea şi vă mărturisesc cu multă bucurie că Dumnezeu a ascultat rugăciunea mea. Domnul a rezolvat problema cum numai El poate dându-mi mult mai mult decât eu am cerut. Avem un Dumnezeu iubitor şi milostiv faţă de noi. Lui îi mulţumesc şi îl laud pentru tot ce a făcut în viaţa mea personală şi a familiei mele. Amin.

Privire în viitor pentru luna martie 2017
·      În martie programele de ispăşire vor avea loc în zilele de 2 – 3 – 4 – 5. 
·      Sfânta Liturghie se celebrează în continuare în biserica din Nuşfalău în jurul orei 15! Excepţie face prima duminică, în această zi Sfânta Liturghie se ţine înainte de program, de la ora 12.
·      La cererea Sfintei Fecioare să continuăm să postim luni – marţi – miercuri după prima duminică şi să oferim pentru Biserică şi pentru viitorul Muntelui Sfintei Treimi.

Mesajele  de la Nuşfalău  în limba română  le găsiţi pe internet  la adresa: www.muntelesfinteitreimi.ro,
e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,    inf. 0760-739-518