mesajul

joi, 12 ianuarie 2017

Coranul citit într-o Catedrală din Scoţia

Un pasaj din Coran care neaga divinitatea lui Cristos a rasunat intr-o catedrala din Scotia chiar in timpul celebrarii Epifaniei!
Pasajul este din Surah 19 - care in mod evident neaga faptul ca Isus a fost Fiul lui Dumnezeu si spune ca El nu ar trebui slavit - a fost cantat in timpul unui serviciu Euharistic la Catedrala Episcopala Sf Maria din Glasgow, pentru a marca celebrarea Epifaniei!!!

Un video al recitalului a fost postat pe YouTube, aratand o fata care canta pasajul intr-un stil tipic musulman. Pasajul povesteste din perspectiva islamica nasterea lui Isus, care include faptul ca Maria “s-a rusinat” dupa nastere si ca pruncul Isus a vorbit in leagan in mod miraculos – ceva care nu se gaseste in Biblie.

Ea apoi a incheiat cantand versul 35, care afirma in traducere: “Nu se potriveste Maretiei lui Allah ca el sa isi ia un fiu” si apoi versul 36, in care pruncul Isus spune: “Si iata! Allah este Domnul meu si al tau. Deci venerati-l. Aceasta este calea dreapta.”
Catedrala a laudat cantarea intr-o postare pe facebook, numind-o un “eveniment minunat”!...

Cu toate acestea, episcopul anglican pensionar Michael Nazir-Ali a condamnat-o cu fermitate, spunand ca acest eveniment a fost cu atat mai nepotrivit cu cat a avut loc in timpul slujbei Epifaniei, care celebreaza revelarea lui Cristos ca Fiul lui Dumnezeu.
Ziarul Christian Today il citeaza pe episcop spunand: “Autoritatile din Biserica Episcopala Scotiana ar fi trebuit imediat sa repudieze aceasta invitatie nepotrivita.” “Crestinii ar trebui sa stie ce cred concetatenii lor si pentru aceasta ei pot citi si singuri Coranul, in original sau in traducere. Dar nu este acelasi lucru ca citirea Coranului in Biserica in cadrul unei slujbe religioase”, a mai adaugat el.
“Este in mod special lipsita de consideratie citirea acestui pasaj in Biserica in timpul celebrarii Epifaniei, cand noi sarbatorim nu numai manifestarea lui Cristos catre necredinciosi, dar si botezul sau si interventia divina “Acesta este Fiul Meu in care am binevoit”.