mesajul

vineri, 30 septembrie 2016

PADRE JOZO: CU CĂSĂTORIA NU SE GLUMEȘTE! ȘI VOI ITALIENII SUNTEȚI CA PĂGÂNII!


Din păcate noi preoții nu ascultăm mereu de Învățătorul nostru. Și în mod particular se vede când un divorțat sau nepracticant, un neconvertit caută Sacramentul. Cum poate un preot să spună: ”tu poți să anulezi căsătoria ta, tu nu mai poți să trăiești așa!” Vorbesc despre această situație pentru că este o problemă pe care o întâlnesc foarte frecvent, dar nu aici la noi. Noi cunoaștem puține cazuri, doar în marile orașe și în generațiile atee. În parohia mea nu există divorț.
ACEL GEST AL SOȚILOR ASUPRA CRUCII!
Când cineva se căsătorește în țara noastră, soții cumpără o cruce, și înainte de a începe căsătoria, se binecuvântează acea cruce și în timpul celebrării, soții pun mâna dreaptă asupra Crucii pe care o ține preotul și își fac promisiunile; apoi sărută Crucea și când se întorc acasă soții fixează Crucea pe un perete; încep și sfârșesc fiecare zi cu o rugăciune în fața Crucii.
Aici la noi nu sunt clopoței la ușă și nu găsim ușile închise cu cheia: se poate intra în orice moment în casă.....de multe ori am găsit o mamă sau un tată îngenunchiați, în lacrimi, cu Crucea în mână rugându-se pentru dificultățile din viețile lor. Ei știu că pot găsi rezolvarea problemelor lor rugându-se în fața Crucii.
Și toți știu să vorbească și să se roage cu Isus. Toți au probleme ca toate familiile din această lume, dar ei știu unde să găsească ajutor: rugându-se în fața lui Isus! Dumnezeu a făcut familia ca un sacrament al Său, ca semn al prezenței Sale în lume: cum ar putea familia să rămână în picioare fără El? Și dacă familia este distrusă, divizată cum mai poate să demonstreze prezența divină? Și cum poate o familie distrusă să spună: ”Eu sunt o familie creștină, în mine trăiește Isus?” Nu e posibil!
NU ESTE PACE ACOLO UNDE NU ESTE DUMNEZEU
Cine ocupă primul loc în familia ta? Domnul sau un idol? Tu trebuie să vezi. Cât timp petreci tu cu familia pentru a vă ruga? Cât timp citiți împreună din Biblie? Cât timp stai în fața televizorului? De câte ori fugi de familia ta și spui: ”sunt bine”? Nu este normal, înțelegi?! Aceasta nu este viață creștină. Nu poate să existe o bucurie, o pace când sunt dezbinat. Nimeni nu locuiește într-o casă care a fost distrusă de cutremur: îți este teamă. Atât de multe familii sunt distruse în țările voastre.
VOI, ITALIENII, MAI MULT CA ALȚII...
Întradevăr, voi mai mult decât alte țări ați distrus familia. Și altele, dar voi (italienii) mai mult. Ați pierdut obiceiurile creștine. Crăciunul și alte sărbători sunt folclor... multe din familiile voastre sunt divorțate. Voi ați vândut credința, căsătoria, familia fără preț, înțelegeți? Voi ați furat multe de la păgâni.
Mulți dintre voi nu mai merg la Biserică, nu mai simt nevoia de a se căsători ca și creștinii, de a se ruga împreună, de a citi Biblia ca și Cuvânt al Domnului! Noi suntem mereu în război pentru credință, mereu în luptă. Profesorului meu i se spusese ”Tu să nu mai mergi la Biserică” iar el a spus: ”Nu, eu trebuie, eu vreau, eu am nevoie”. A renunțat la locul de muncă, înțelegi! Acesta este martiriul.