mesajul

luni, 19 septembrie 2016

Muntele Sfintei Treimi - septembrie 2016

2016 - ANUL IUBIRII – SEPTEMBRIE
“Să ducem Iubire acolo, unde nu există iubire!”
A 144-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău pe Muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să citim şi să medităm Cuvântul zilei, şi să ni-l însuşim.
Mottoul lunii: „Tată, Te laud pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi şi pricepuţi, şi le-ai descoperit pruncilor!” (L. 10, 21)
Intenţia comună de rugăciune: să cerem Tatălui Ceresc harul, să putem accepta şi trăi crucile noastre cu spiritualitate de ispăşitori!
Sarcina noastră concretă va fi: să facem cunoscută cât mai multor oameni iubirea Tatălui Ceresc şi să răspândim cinstirea Lui!

CE NE-A ÎNVĂŢAT PĂRINTELE CSILIK?

Tatăl Ceresc este Dumnezeul Iubirii! Orice ar face, orice ar permite în viaţa noastră și în lume, în spatele acestora se află iubirea Lui. Un sfânt nu înţelegea misterul crucii şi odată i-a apărut crucea într-o formă minunată, în mărime reală şi pe ea era scris: ’Din iubire’! Viaţa lui Isus a fost caracterizată de faptul că a făcut totul din iubire şi chiar şi viaţa şi-a jertfit-o pentru noi şi pentru întreaga omenire tot din iubire!
Dacă Dumnezeu este Dumnezeul Iubirii, de ce permite suferinţa în vieţile noastre? Suferinţa este strâns legată de urmarea lui Cristos. Un copil spiritual de-al meu a citit de mai multe ori Sfânta Scriptură şi a spus că, cu cât citeşte de mai multe ori Sfânta Scriptură cu atât mai multe suferinţe apar în viaţa lui. Putem înţelege valoarea suferinţei, dar nu înţelegem rostul suferinţei. Suferinţa nu este fără rost în vieţile noastre, ci se află deasupra înțelegerii noastre. Viaţa creştină înseamnă să înotăm împotriva curentului. Trebuie să avansăm în viaţa spirituală contra vântului, contra convingerii oamenilor,  contra modei. Tatăl Ceresc ne purifică prin suferinţă de greşelile noastre, de slăbiciunile noastre, de imperfecţiunile noastre. Când este furtună, în general de pe copaci cad frunzele şi crengile uscate şi nu cele vii! Boala trupească contribuie la sănătatea sufletească. Şi Sfântul Francisc a trăit o viaţă desfrânată cât timp a fost sănătos. Când a intrat boala în viaţa lui, a început să mediteze asupra rostului vieţii. Pe prietenii vechi care îl duceau într-o direcţie rea i-a înlăturat. Suferinţa i-a însănătoşit sufletul şi a mers înainte într-un mod diferit. Prin suferinţă putem să ispăşim pentru noi înşine, pentru familie, pentru cei ce suferă în Purgator, pentru întreaga omenire. Suferinţa este bună ca prin ea să ne întărească Dumnezeu. Dacă trăim bine Purgatorul aici pe Pământ, atunci dincolo nu vom avea parte de el. Fiecare situaţie care se iveşte în viaţa noastră este o lecţie din care noi trebuie să învăţăm. În primul rând trebuie să învăţăm răbdarea. Totodată trebuie să învăţăm să ne liniştim în Voia Domnului chiar dacă nu este uşor, să spunem: „Nu voia mea, ci voia Ta să fie Dumnezeul meu!” Trebuie să învăţăm să ne abandonăm lui Dumnezeu. Tatăl Ceresc ne îmbrăţişează şi ne poartă în brațele Lui precum face un tată cu copilaşul lui. Este atât de bine dacă învăţăm să ne abandonăm lui Dumnezeu în fiecare situaţie a vieţii noastre, aşa cum se abandonează copilaşul în mâinile părinţilor. Când avem probleme trebuie să învăţăm să cerem ajutor. Când apostolii se aflau pe marea învolburată şi Isus dormea în barcă,  L-au strigat: „Doamne! Ajută-ne, că pierim!” Domnul Isus a poruncit furtunii – mării învolburate şi s-a făcut o linişte mare.
Şi în mijlocul marilor suferinţe trebuie să învăţăm că Domnul nu dă nimănui cruce mai mare decât cea pe care o poate duce. Ştiţi de ce nu credem noi asta? Pentru că cel Rău ne şopteşte mereu că nu ne iubeşte Dumnezeu şi că ne dă cruce mai mare decât cea pe care o putem duce. Aşa vrea să ne întoarcă împotriva lui Dumnezeu. Cel Rău ne poate duce în autocompătimire, în tristeţe profundă, în care nu reuşim să trăim bine suferinţa. Am experimentat şi eu în fiecare situaţie a vieţii mele că Dumnezeu este cu noi. Mi-am dat seama că nu suferinţa este cea mai mare tragedie din viaţa noastră, ci păcatul de care nu ne căim şi de care nu vrem să ne rupem.
Am citit o întâmplare cu Ben Sadok, care oriunde mergea făcea întotdeauna ceva rău. Odată a traversat deşertul şi a văzut un mic palmier. A luat o piatră mare şi a aşezat-o pe palmier. Micul palmier s-a gândit în sine: „Nu este o problemă că a pus piatra pe mine pentru că îmi voi adânci rădăcinile în pământ şi îmi voi întări tulpina astfel ca să pot arunca piatra de pe mine!” Micul palmier s-a întărit atât de tare, încât nici cea mai mare furtună nu l-a putut smulge.
Vă rog, cei care nu aveţi suferinţe să-i mulţumiţi lui Dumnezeu; dar dacă avem suferinţe, pentru că Dumnezeu le permite în viaţa noastră, să încercăm să le acceptăm şi să le oferim, conştientizând că suferinţa are valoare şi are un rost. Amin! 
 

Temă de casă pentru luna septembrie:
“TATĂ CERESC AJUTĂ-MĂ, CA PRIN CRUCEA MEA SĂ MĂ ÎNTĂRESC ŞI ASTFEL
CEL RĂU SĂ NU MĂ POATĂ RUPE DE TINE!!!”

RETROSPECTIVA LUNII AUGUST 2016

A FOST MESAJUL SFINTEI FECIOARE:                  
„Dragii mei trandafiraşi albi! Şi astăzi am venit între voi din încredinţarea Sfintei Treimi, cu mare bucurie şi cu focul iubirii! În suflet i-am adus cu mine pe patronii Muntelui, pe sfinţii protectori, al căror nume îl veţi extrage azi. Cereţi cu încredere mijlocirea lor şi în curând veţi experimenta roadele. Copiii mei, când aţi pornit în procesiune pe Muntele Sfintei Treimi ţinând în mâini lumânările aprinse la aniversarea carismei deplinătăţii, în suflet a fost cu voi şi părintele Csilik. Nu uitaţi copiii mei, harul se revarsă spre voi în măsura în care vă deschideţi spre Dumnezeu. Există haruri pe care le veţi simţi de acum, dar există şi haruri împachetate, pe care le veţi simţi pe parcursul vieţii. Micuţii mei, este foarte importanţă convertirea deplină în vieţile voastre. Să fiţi una cu toţii şi să îndreptaţi oamenii spre Dumnezeu, indiferent de naţionalitate şi religie. Fiţi apostolii mei: postiţi, rugaţi-vă şi nu uitaţi de importanţa faptei bune. Mergeţi prin întreaga lume şi răspândiţi mesajele Mele, pentru că timpul este foarte scurt. Spuneţi-le oamenilor, că eu sunt Mama lor Cerească. Îi iubesc pe toţi, fără nici o excepţie, şi mijlocesc pentru ei. Luptaţi împotriva celui rău! Nu permiteţi să ia cu el pe calea osândei nici măcar un suflet. Aveţi grijă de fiii mei preoţi, fiţi mame şi taţi pentru ei, fiindcă şi ei au nevoie de iubire. Mulţumesc că aţi răspuns la chemarea Mea!
Acum Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu harul curăţiei şi al iubirii!!!”

A FOST MESAJUL TATĂLUI CERESC
Pe vremuri, unul din cei mai mari profeţi al secolului XX, sora Eugenia, a primit în mesaj de la Tatăl Ceresc ca măcar o zi din an să I-o sfinţim Lui. A cerut ca aceasta să fie 7 august sau prima duminică din august. Biserica a analizat şi a acceptat aceste mesaje. De la noi comunitatea care ispăşim pe Muntele Sfintei Treimi, a cerut prin Părintele Csilik şi prin Mama Eva să ispăşim în cinstea Tatălui Ceresc în fiecare prima duminică din fiecare lună. Pe 7 august 2016 în prima duminică, pe Muntele Sfintei Treimi, Tatăl Ceresc a cerut în mod extraordinar să răspândim în întreaga lume – conducătorilor bisericii – preoţilor să ofere fiecare prima duminică din fiecare lună în cinstea Tatălui Ceresc! În această zi să se roage şi să ispăşească pentru pacea din lume, pentru înnoirea Bisericii şi pentru ca să nu izbucnească al treilea război mondial.
„Vreau ca pacea şi iubirea să domnească în lume. Să vă caracterizeze rugăciunea, postul şi fapta bună! Acum vă binecuvântez cu harul păcii şi al iubirii!”

MĂRTURIA LUI TODORAN CSABA
Mă numesc Todoran Csaba. M-am născut la Hodoşa. Părinţii mei au fost religioşi şi mergeam cu regularitate la biserică. În biserică, în timpul predicilor am auzit că ’Raiul este între voi’. Dar nicăieri nu l-am experimentat decât la Nuşfalău! Aici se revarsă o mare iubire, Dumnezeu ne face să simţim prezenţa Sa. Trăiesc în familie, am 8 copii. Venim la Nuşfalău împreună cu soţia şi copiii. Şi ei au simţit iubirea care se revarsă aici. Ce înseamnă pentru mine Muntele Sfintei Treimi? Este Raiul pe Pământ! În 1981 m-am îmbolnăvit de astm. Am fost la mulţi medici, dar diagnosticul a fost că am o boală incurabilă! M-am împăcat cu ideea că nu mă voi vindeca. Între timp am primit o boală a pielii! Pe faţă şi pe gât eram plin de răni, pe care le-a tratat medicul de familie, apoi medicul specialist, dar boala se agrava. Am fost chiar şi internat în spital. Medicul specialist mi-a spus că nu mai are ce să-mi facă. Arătam atât de urât, încât trebuia să evit oamenii. Doamnei doctor i-am spus că pe mine mă va vindeca apa binecuvântată de la Nuşfalău. A început să râdă spunând că nu mi-am revenit de la atâtea tratamente scumpe şi vreau să mă vindec cu apa binecuvântată! După acestea m-am întors acasă. Am început să mă spăl cu apa binecuvântată de la Nuşfalău de 2-3 ori pe zi. A treia sau a patra zi, dimineaţa, când m-am uitat în oglindă toate rănile au dispărut. Acest lucru eu l-am numit un miracol. După aceea am luat în serios puterea apei tămăduitoare şi în anul 2015 m-am vindecat şi de astm, boala de care sufeream de 34 de ani! Mulţumire şi recunoştinţă lui Dumnezeu, că ne-a dăruit Muntele Sfintei Treimi şi pentru că am avut parte de aceste minuni. Mulţumire pentru mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria! Mulţumire părintelui Csilik şi sorei Ileana pentru încurajare şi pentru credinţa lor sinceră şi minunată, pentru că prin ei am învăţat abecedarul vieţii spirituale. Dumnezeu să-i răsplătească pentru munca lor!

Privire în viitor pentru luna octombrie 2016
·      În septembrie, programele de ispăşire vor avea loc în zilele de 1 – 2, 6 – 7 de la ora 13.
·      Sfânta Liturghie se celebrează în continuare în biserica din Nuşfalău în jurul orei 15! Excepţie face prima duminică; în această zi Sfânta Liturghie se ţine înainte de program de la ora 12.
·      La cererea Sfintei Fecioare, să continuăm să postim luni – marţi – miercuri, după prima duminică şi să oferim pentru Biserică şi pentru viitorul Muntelui Sfintei Treimi.
·      Pe 22 octombrie va avea loc aniversarea reconcilierii la Vac (Ungaria), între orele 9 şi 16.                                          
Mesajele  de la Nuşfalău  în limba română  le găsiţi pe internet  la adresa: www.muntelesfinteitreimi.ro,

e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,    inf. 0760-739-518