mesajul

joi, 18 august 2016

Muntele Sfintei Treimi - august 2016

2016 - ANUL IUBIRII – AUGUST
“Să ducem Iubire acolo, unde nu există iubire!”
A 143-a întâlnire de rugăciune lângă Nuşfalău pe Muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să citim şi să medităm Cartea Apocalipsei.
Mottoul lunii: „Şi duhul meu tresaltă de bucurie în Dumnezeu, Mântuitorul meu!” (L. 1, 47)
Intenţia comună de rugăciune: în aceste timpuri grele să ne rugăm pentru pacea în lume, pentru convertirea conducătorilor bisericeşti şi lumeşti!
Sarcina noastră concretă va fi: să facem cunoscută cât mai multor oameni ispăşirea: cum putem ispăşi, pentru ce intenţii putem ispăşi şi cât de importantă este ispăşirea în zilele noastre!

CE NE-A ÎNVĂŢAT PĂRINTELE CSILIK?

Sfinţii părinţi spun că Sfânta Fecioară este pomul vieţii. Dacă ajungem destul de aproape de Sfânta Fecioară, prin Ea ne apropiem de Viaţă, de Isus Cristos. Sfânta Fecioară nu vrea să ne păstreze pentru Ea, ci vrea să ne conducă la Isus Cristos. Un preot catolic avea un foarte bun prieten protestant. Preotul protestant a întrebat de la preotul catolic: „De ce merg la voi asa multi la biserică, iar la noi aşa puţini?” Preotul i-a explicat: „Biserica noi o numim Maica Biserică. Sfânta Fecioară este cea care ne primeşte în Biserică. Ea este Mama noastră, iar noi suntem copiii Ei. Voi sunteţi o Biserică fără Mamă, pentru că nu o cinstiţi pe Sfânta Fecioară şi nu cereţi mijlocirea Ei. Sfânta Fecioară are un farmec aparte, pe care i l-a dat Isus şi pe care noi toţi trebuie să o admirăm.”
A o iubi pe Sfânta Fecioară, înseamnă să ne însuşim virtuţile Ei. Să încercăm să o imităm pe Sfânta Fecioară. În Sfânta Scriptură ne întâlnim de multe ori cu Sfânta Fecioară. Ea L-a purtat în pântecele Ei pe Isus, Ea L-a adus pe lume. Sfânta Fecioară a fost împreună cu apostolii la revărsarea Spritului Sfânt.
După sfinţii părinţi Sfânta Fecioară este barca ocrotirii. Pe cel care se consfinţeşte Inimii sale Neprihănite, îl ocroteşte de toate relele. După sfinţii părinţi, Sfânta Fecioară este Chivotul Legământului în care se păzeau tablele Legii. Sfânta Fecioară ne învaţă să trăim în spiritualitatea celor zece porunci şi să ni le însuşim cât mai bine.
Sfânta Fecioară este plină de har, se află deasupra îngerilor şi a sfinţilor. Este Regina tuturor îngerilor şi a sfinţilor. Ea este cea mai apropiată Sfintei Treimi. Sfânta Fecioară este cea mai frumoasă şi cea mai minunată creatură a Sfintei Treimi; este Mama lui Isus Cristos; cel mai minunat templu al Spiritului Sfânt şi frumuseţea Sfintei Treimi. Sfânta Fecioară ne conduce la Sfânta Treime şi ne face cunoscută Sfânta Treime.
Conform unei povestiri, Sfântul Petru se afla în poarta Raiului şi lăsa oamenii să intre în Împărăţia Cerului. Odată s-a dus la Isus şi a văzut că în Rai se aflau oameni pe care el nu i-a lăsat să intre. L-a întrebat pe Isus: „Aceştia cum au venit aici?” – „Sfânta Fecioară i-a lăsat să intre pe geam!” Sfânta Fecioară dispune de un har minunat pe care l-a primit de la Sfânta Treime şi datorită acestui har ne conduce în mod minunat spre Rai. Sfânta Fecioară poate dobândi pentru noi haruri extraordinare de la Sfânta Treime, pentru că Ea este a doua Eva. Prima Eva prin neascultarea ei a adus tragedia omenirii. Maria prin ascultarea ei întoarce omenirea la Sfânta Treime. În Sfânta Fecioară este prezentă cea mai mare iubire faţă de omenire şi faţă de Sfânta Treime. Sfânta Fecioară este lipsită de păcatul originar. Oamenii care se nasc din nou spiritual, nu se mai simt bine în păcat, pentru că ştiu că nu-i duce într-o direcţie bună. Această spiritualitate de curăţie este întărită în noi de Sfânta Fecioară ca să iubim curăţia şi să urâm păcatul.
Sfânta Treime a înălţat-o cu trupul şi sufletul pe Sfânta Fecioară în Rai. Dacă o prindem de mâini, Sfânta Fecioară ne conduce şi pe noi spre Rai. Sfânta Fecioară este cea mai eficientă mijlocitoare. La cererea Ei a avut loc minunea din Cana Galileii, dar tot la mijlocirea Ei au avut loc multe convertiri, eliberări şi vindecări în vieţile noastre.
Chiara Lubich fondatoarea Mişcării Focolarelor, cu o ocazie a îngenuncheat în faţa Sfântului Sacrament şi i-a spus lui Isus: „Este foarte – foarte bine că ai rămas între noi până la sfârşitul timpurilor, dar de ce nu ai lăsat-o cu noi şi pe Maria?” Domnul Isus i-a răspuns: „Pentru că vreau ca tu să fi Maria!” Maria a rămas între noi în mame, iar ele trebuie să conştientizeze că trebuie să o reprezinte pe Maria prin iubirea lor, prin bunătatea lor, prin maternitatea lor. Bărbaţii trebuie să fie reprezentanţii lui Isus. Domnul Isus le spune femeilor: „Vreau ca tu să fi Maria. Vreau ca tu să întrupezi maternitatea şi iubirea Mariei în familia ta!” Bărbaţilor le spune: „Vreau ca tu să fi reprezentantul Meu în familia ta!” Dacă mergem înainte cu această spiritualitate vom deveni adevăraţi creştini şi adevăraţi ispăşitori!!! Amin! 
 
Temă de casă pentru luna august:
“DOAMNE AJUTĂ-NE SĂ-I REPREZENTĂM ÎN MOD DEMN PE ISUS ŞI PE MARIA,
PRIN VIAŢA NOASTRĂ EXEMPLARĂ!!!”

RETROSPECTIVA LUNII IULIE 2016
A FOST MESAJUL SFINTEI FECIOARE:
„Dragii mei trandafiraşi albi! Şi azi am venit între voi din încredinţarea Sfintei Treimi, cu mare bucurie şi cu focul iubirii. În suflet i-am adus cu mine pe fondatori: părintele Csilik şi fiica mea Eva. Azi ne bucurăm şi ispăşim împreună cu voi. În această lună sărbătoriţi a şasea aniversare de la moartea fiicei mele Eva. Gândiţi-vă şi meditaţi asupra vieţii sale şi asupra trăsăturilor pe care le-a avut. De ce s-a născut pe Pământ şi ce planuri a avut Dumnezeu cu ea? Muntele pe care l-a primit mostenire de la părinţii ei, l-a oferit Sfintei Treimi şi împreună cu acesta a oferit şi propria ei viaţă. A acceptat tot ce aducea această oferire: greutăţi, jertfe, suferinţă. Mai târziu, la cererea lui Dumnezeu şi-a dat vocea şi picioarele drept ispăşire pentru convertirea păcătoşilor. Şi-a dus crucea într-un mod altruist, a acceptat şi a oferit totul lui Dumnezeu pentru că ştia ce va primi în schimb: fericirea cerească. Luaţi exemplu după viaţa ei şi acceptaţi cu curaj ceea ce vă cere Dumnezeu de-alungul vieţii. Copiii mei, azi vă cer să vă deschideţi inimile, gândiţi-vă şi meditaţi asupra vieţii voastre: cu ce scop v-aţi născut oare pe Pământ? Aţi putea oare să cedaţi lui Dumnezeu tot ceea ce vă cere, chiar şi viaţa voastră, cu scopul de a salva cât mai multe suflete! Acest loc de pelerinaj a avut – are – va avea un viitor pentru că însăşi Sfânta Treime se ocupă de el. Să consideraţi că acesta este şi căminul vostru spiritual. Să-l îngrijiţi şi să aveţi grijă de el, ca de lumina ochilor voştri, pentru că în timpurile grele va fi un mare ajutor pentru voi şi pentru întreaga lume. Micuţii mei, vă cer din nou să veniţi aici cu regularitate. Dacă aveţi posbilitatea să nu lipsiţi niciodată şi să aduceţi cu voi şi pe alţii. Rugaţi-i pe parohii voştri să vă însoţească la programele de ispăşire. Spuneţi-le că îi aştept şi pe ei cu iubirea mea maternă pe Muntele Sfintei Treimi. Vă rog copiii mei să luaţi foarte în serios vocaţia voastră de ispăşitori, pe care aţi primit-o în dar de la Fiul meu cel Sfânt. Acceptaţi cât mai multe jertfe pentru că timpul este foarte scurt. Puneţi la o parte tot ceea ce nu vă zideşte spiritual şi luaţi în mână rozarul; rugaţi-vă şi ispăşiţi ca Dumnezeu să nu-şi reverse furia asupra lumii şi să nu aibă loc războiul mondial. Citiţi apocalipsa şi veţi înţelege că trăiţi în ultimele timpuri, când oamenii nu se mai suportă şi se omoară între ei. Fiţi recunoscători în fiecare zi şi daţi mulţumire lui Dumnezeu că mai pot fi între voi şi pot să vă învăţ abecedarul vieţii spirituale prin fiica mea. Nu uitaţi că mă bucur pentru voi şi vă iubesc.
Acum Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu harul curajului!!!

MĂRTURIA CONDUCĂTOAREI COMUNITĂŢII DE ISPĂŞIRE DIN DEBRECEN
Mă numesc Laczovicsné Szatmári Mária. Trăiesc şi lucrez la Debrețin. Mă ocup de vindecarea trupească şi sufletească a oamenilor. Sunt căsătorită în rit romano-catolic de 33 de ani, avem doi băieţi. Copiii au umblat la grădiniţă şi şcoală catolică. Acolo au primit prima împărtăşanie şi taina mirungerii. Soţul meu este om de afaceri şi nu are timp să călătorească în pelerinaje, dar este prezent la Liturghiile de duminică. Dragi fraţi pelerini! În suflet suntem invitaţi să ne rugăm pe Muntele Sfintei Treimi. Pentru mine acest munte este locul întâlnirii cu Dumnezeu prin Maria. Indiferent de vreme aici suntem întotdeauna fericiţi. Aici ne-am convins cât de aproape este Dumnezeu de noi. Acesta este motivul şi rezultatul pelerinajului nostru. Aici totul este frumos, este uşor, toată lumea se roagă. Simt că Muntele Sfintei Treimi este ca o casă în care Sfânta Fecioară îşi îmbrăţişează copiii care se roagă. Sfânta Fecioară a fost, este şi va fi prezentă, dar prezenţa Ei este clară pentru cei, care nu ochii fizici şi i-au deschis larg, ci prin curăţarea ochelarilor spirituali se pregătesc pentru întâlnirea cu Ea. Pentru mine Muntele Sfintei Treimi este ceea ce a fost Muntele Tabor pentru apostoli. Aici m-am convins că se poate trăi iubirea şi se poate experimenta gloria lui Dumnezeu. Când ajung aici se opreşte timpul şi spun: ’Doamne, îmi este bine aici’, să mă liniştesc, să fac calea crucii rugându-mă cu inima curată, să-I cânt şi să mă rog Preafericitei Fecioare Maria, la izvor. Întotdeauna dau recunoştinţă că am putut veni, deoarece Nuşfalău pentru mine este locul liniştirii şi al purificării spirituale. Încet învăţ chiar şi rugăciunile româneşti, aşa cum cânt în limba română împreună cu fraţii români spre gloria lui Dumnezeu. Mi-am promis că dacă voi fi sănătoasă, pot să umblu, atunci voi veni în fiecare lună să dau recunoştinţă pentru fiecare minut din viaţa mea, primit în dar de la Dumnezeu. Acum, în ultimele timpuri ispăşirea este foarte importantă. Dacă această formă de ispăşire pornită la Nuşfalău s-ar ţine în fiecare localitate din Ungaria şi s-ar răspândi în toată ţara, apoi pe întreg Pământul, atunci lumea s-ar schimba semnificativ. Să venim cât mai mulţi, deoarece avem nevoie de ocrotirea Fecioarei Maria, de ajutorul Ei, de mijlocirea Ei, în această lume schimbătoare. Să ne îmbăiem în această lumină cerească, ca zi de zi să putem face ceea ce trebuie să facem, într-un mod plăcut lui Dumnezeu. Lumea are nevoie şi de lumina ta.

Privire în viitor pentru luna septembrie 2016
·      În septembrie programele de ispăşire vor avea loc în zilele de 1 – 2 – 3 – 4, de la ora 13.
·      Sfânta Liturghie se celebrează în continuare în biserica din Nuşfalău în jurul orei 15! Excepţie face prima duminică; în această zi Sfânta Liturghie se ţine înainte de program, de la ora 12.
·      La cererea Sfintei Fecioare să continuăm să postim luni – marţi – miercuri, după prima duminică, şi să oferim pentru Biserică şi pentru viitorul Muntelui Sfintei Treimi.                                          
Mesajele de la Nuşfalău în limba română le găsiţi pe internet la adresa: www.muntelesfinteitreimi.ro,

e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com, inf. 0760-739-518